ADUNAN SEGERA KEK COKLAT KUKUS DARI NORAINI'S


Assalamualaikum

ADUNAN SEGERA KEK COKLAT KUKUS DARI NORAINI'S | Helo! nak senaman jari kejap tu yang buat entry ni hahaha. petang tadi entah apa yang merasuki ku tetiba lapar gila! terus bangun gi dapur dengan apo yang ada pastu terjadilah..... kek coklat!


dah lama sebenarnya beli tepung segera ni, dan bukan kali pertama buat kek kukus ni tapi baru kalini rasa rajin nak ambik gambar dan sebagainya hahaha biasalah saya selalu malas. sapa kaki ecoshop rasanya dah familiar dengan tepung ni haha!



tengok? ambik gambar pun tak ikhlas hahahah gue malas! walaupun ni tepung segera tapi kena juga eh tambah lain lain bahan hahaha sebagai contoh telur, minyak, gula dan air. ala kira mudah la tu, takyah nak ayak tepung tambah itu ini. kenapa perlu susah susah kalau ada benda mudah yedok :p

kat plastik tu ada langkah - langkah yang korang kena buat, ala step mudah je hahaha pastu masukkan dalam bekas then kukus. sebab takda oven so kukus, kalau nak bakar pun boleh. tiktok tiktok dah siap



saja add on coklat yang gardenia tu nampak yummy pula walaupun tak cantik xD hahahha tengok taksempat apa apa dah kena ngap hahaha. pada sha kalau kukus ni sedap lagi dari bakar sebab kukus lembut, kalau bakar macam keras sikit hahaha.

dengan kos yang rendah, dapat sebiji kek boleh la buat makan petang. yang best bila orang puji "SEDAPNYA KAKLONG KEK TU" padahal kek express XD lepas ni nak buat donut pula la hahah haritu buat tak jadi. 

stay tuned okey! ;p







4 Comments

  1. Senang dah sekarangkan Sha.. janji rajin je.. hehehe

    ReplyDelete
  2. akak tak perasan lak adunan kek ini ada kat kedia eco... menaik jugak nih... untuk orang yang tak berapa rajin macam akak ini sesuai nih, boleh main masak-masak dengan aiyan... akak pun prefer kukus... moist lain macam kan

    ReplyDelete
  3. senang je buat kek coklat kukus ni ya

    ReplyDelete
  4. Ada cara mudah, tak perlu susahkan dirikan.

    ReplyDelete