JADI PELANCONG DI NEGERI SENDIRI ; JALAN JALAN KEDAH


Assalamualaikum

JADI PELANCONG DI NEGERI SENDIRI ; JALAN JALAN KEDAH | Hi! bersambung cerita yang pergi langkawi haritu hehehehe dah sebulan uolls. keesokan harinya which is hari last bf ada kat kedah, bas dia pukul4.30ptg so sempat la jalan jalan pagi tu.


masa hari first dia datang tu, cakap kat dia nak tengok boboiboy pastu adik dia pun cakap la, balik jelah petang kalau macam tu hihikkk, tapi sha tanya kawan berbaloi ke kalau jumpa macam ni nak ajak tengok wayang? memang taklah, masuk wayang ingat boleh sembang? jadi kami pun pusing pusing la alor setar hahaha


pagi tu tetiba jadi rajin sebab dia duk merengek nak sha masakan untuk dia, tapi takda benda kat rumah sebab hari hari sebelum tu sha memang busy gila! bukak tudung saji tengok ada ikan goreng, bukak peti ais ada ayam. buat nasi goreng jalah dengan ayam masak kicap hahaha. dah settle masak, dia datang ambik terus gi rumah makcik hantar bam yang dia pesan kat langkawi tu.

masa otw balik dari rumah makcik, tetiba whatsapp group dia berbunyi. tanya ada hantar coklat tak kat adik, terus mcm oklah gi jelah hantar, disebabkan sekolah adik  tu kat pokok sena then ok jelah balik singgah aman (dia yang nak pergi). sha sebagai rakyat kedah yang berwibawa memang taktau jalan nak ke pokok sena ke aman central ke apa HAHAHA jadi google lah penyelamat kami dan masalah dia sekarang, dia jenis ingat jalan pastu sibuk la perli perli :3

bila dah sampai kat sekolah tu, adik dia tengah trial hahaa jadi bagi dekat warden jelah then kitaorang pun teruskan perjalanan~~ dia sibuk sangat nak pergi aman central hahaha jadi bawak lah gi aman, then nak makan lah kat situ, kitaorang makan dakgalbi HAHA pagi pagi buta makan dakgalbi -_- then dah habis makan beli tealive pastu blah hahhaa tak kuasa nak jalan jalan dalam aman kang beratus lak terhabis. 



lepas balik aman, singgah pekan rabu sebab masa otw tu ada call mak dia tanya nak tak ikan pekasam ke apa ke, terus semua order hahaha. carilah ikan pekasam dengan kerepok yang mak dengan akak dia pesan. dan sha belikan kopi cap gantang suruh dia bagi mak rasa hahaha :p



lepas settle shopping, tengok ada masa lagi. dia memang ada cakap nak naik menara alor setar jadi ikutkan jelah, tiket dia RM12 sorang sissturrrr hahaha yang takboleh blah dia gayat tapi sibuk nak naik benda macam tu -_- dah la mahei takda mende pun hahahaha sumpah cakap nyesai naik hahahaha! 


lepas tu, bawak dia gi muzium padi :p masuk muzium padi RM2 sorang, pun takbest jugak sebab ada budak datang rombongan so tempat tu jadi sesak hahaha pastu ajak keluar, gi taman reakrasi gunung keriang. sajalah bawak dia jumpa kekawan dia (ke.....ra....) hahaha jk jk, tak sangka ada tempat cantik lepas dari kedai makan tu, ambik gambar sikit pastu balik~~~



walaupun dalam masa 4 jam lebih gitu je dah boleh gi banyak tempat haaha dan boleh sembang sembang. kalau masuk tengok movie terus rugi masa nak sembang, ko fikir senang nak jumpa? :p plan asalnya nak hantar dia naik bas, tapi kawan pulak demam hahaha takdapat nak pickup saya nanti maka perjumpaan kitaorang pun settle sampai ayer hitam jelah, semoga berjumpa lagi, mr ldr saya ❤️


“๐“๐“ซ๐“ผ๐“ฎ๐“ท๐“ฌ๐“ฎ ๐“ผ๐“ฑ๐“ช๐“ป๐“น๐“ฎ๐“ท๐“ผ ๐“ต๐“ธ๐“ฟ๐“ฎ, ๐“น๐“ป๐“ฎ๐“ผ๐“ฎ๐“ท๐“ฌ๐“ฎ ๐“ผ๐“ฝ๐“ป๐“ฎ๐“ท๐“ฐ๐“ฝ๐“ฑ๐“ฎ๐“ท๐“ผ ๐“ฒ๐“ฝ.“ ๐“ฃ๐“ฑ๐“ธ๐“ถ๐“ช๐“ผ ๐“•๐“พ๐“ต๐“ต๐“ฎ๐“ป


11 comments:

  1. Kira macam pemandu pelancong juga tu. Zumal yang pernah kerja area menara tu pun kalau pi la ni confirm sesat sebab landmark dah berubah.

    ReplyDelete
  2. kak ana tak pernah sampai kedah lagi , teringin juga satu hari nak jalan2 Kedah ni, depa kata makan2 murah kan Fiqah hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe datanglah! haah murah gilerrrr sebab tu tak kurus kurus tu

      Delete
  3. sakannn jugak tu jadi pelancong...ihihihi

    ReplyDelete
  4. belum pernah cuti-cuti kedah lagi ni..hehe

    ReplyDelete
  5. teringat lak zaman bercintan cintun dulu2... gini lah kalau cinta jarak jauh ni, setiap jam sangat bermakna

    ReplyDelete
  6. betul kata kawan sha tu.. rugi tengok wayang.. spend time macam nie lagi best.. banyak benda boleh sembang dan kongsi.. makan sesama.. pemandu pelancong yang berjaya ini.. hehehe

    ReplyDelete