DUA HARI BERTURUT TURUT MAKAN DI MR DAKGALBI???!!


Assalamualaikum

DUA HARI BERTURUT TURUT MAKAN DI MR DAKGALBI???!! | Hi! wow tajuk macam woww kayanya hahahaha. so macam ni cerita dia, sekarang sha dah kerja balik tapi dalam sebulan je kot kerja ni, gaji pun taktahu berapa lagi so nanti jelah cerita kerja apa hahhaa bila kerja adalah cuti, jadi cuti minggu ni sha manfaatkan dengan spend time dengan geng & cousin. raya haritu taksempat nak sembang lama jadi kalini~~~


𝓼π“ͺ𝓫𝓽𝓾, 6 𝓳𝓾𝓡π“ͺ𝓲

kitaorang memang dah rancang sehari dua hari sebelum tu pastu awa cakap kawan dia nak datang rumah, mula mula ingat macam segan tapi dia cakap kawan dia ok je jenis senang masuk kepala, kitaorang ok jelah hahahha pkul 12 tghari mcm tu kitaorang bertolak keluar, tengah tengah jalan awa boleh terfikir nak makan nasi kandaq pastu dia cakap jom p penang kakakakaka tapi sebaik dia waras haritu, kitaorang cakap singgah aman jelah makan kat situ. jalan jalan jalan jumpa dakgalbi hahahha makanlah dakgalbi untuk day1~


untuk 4pax tapi makan 5 orang pun taklarat nak habiskan~


total lost inc service RM 139 tapi kitaorang kira sekepala RM 28 hahaha senang. not bad la, kenyang teruk kot makan situ :3 then lepas makan awa ajak main bowling, oh no no hahahhaa sha cakap nak karok jugak! jadi kitaorang pun gi la karok, ambik 2 jam RM 42/5 sorang RM8 hahahaha then sebelum balik singgah simple cafe then pulang~


total lost : RM28 + RM20 (2 casing + usb) + RM 8 + RM20 (makan kat simple cafe)

π“ͺ𝓱π“ͺ𝓭, 7 𝓳𝓾𝓡π“ͺ𝓲

harini keluar dengan cousin pulak, mula mula hantar cousin nak balik perak then terus ke Pekan Rabu kat Alor Setar. some funny things, sha takpernah ingat bila last jejak pekan rabu dan sha taktau pun kat mana pekan rabu HAHAHHAA boleh sampai situ sebab salah masuk jalan *tepuk dahi* then cakap la kat cousin yang sha ada voucher dakgalbi RM5 then dorang pun teringin nak try hahahhaa so yeah dakgalbi day2~





total inc service - RM5 ; RM71 tapi malangnya tak kena dengan tekak cousin hahaha sha okeh je, lepas makan zohor pastu terus ke Jitra, well bila guna google maps ni mesti ada yang tak kena HAHAHHA salah masuk jalan la apala aduhhh, sampai kat tempat kursus kahwin tu ambik sijil then terus ke Jitra Mall nak tengok Spiderman Far From Home. kalau kat jitra mall ni memang takpayah risau pasal seat, jaranglah full hahaha. settle spiderman, asar jap then gi cuci kereta, beli kain untuk pengapit then singgah maghrib, makan bihunsup then pulang.


full pack betul kan hari hari saya hahahaha pastu esok tu kerja~ tapi sha suka je bila sha free sha luangkan masa dengan family/kawan, sebab memang takleh beli pun masa dengan orang kita sayang ni, penat pun hadap jelah :p

p/s; kalau tanya sha suka yang mana dakgalbi tu, better yang atas kot hahahhaa okbai!

8 comments:

  1. wah2 tekak korea je yek, sampai 2 hari berturut....
    mcmne ni org kedah tak kenal mana pekan rabu hehehhe

    ReplyDelete
  2. Kadang-kadang bila tak tahu nak makan apa, memang makan makanan yang sama je.

    ReplyDelete
  3. Waalaikumussalam Sha.

    Hai. Wahh 2 hari berturut-turut repeat ke situ ya, Mr Dakgalbi.

    Lepas makan g karok lah ya.hehehe.

    Enjoy moment dengan kawan/keluarga memang best. Memang tak boleh di jual beli :)

    Done follow Sha ya

    ReplyDelete
  4. Sedap ka mr Dakgalbi. Sampai ke Hari Ni belum pi makan sebab di Penang Ni masih belum dapat Halal Jakim.

    Kalau Ada nanti baru singgah la

    ReplyDelete
  5. Hehe dimanfaatkan dgn betul ya cuti tu. Makanan nampak sedap. terliur pulak ika sha hehe. :) Nanti nak cuba la hee.

    Ika datang singgah sini. https://ikashoid.blogspot.com/2019/07/thankyou-fatina.html

    ReplyDelete
  6. tak reti nak makan mknan korea ni..failed tau dak..haha..x pe sha, belum kawen ni have fun ngan kawan/cousin..nnti dh kawen, nak spend time ngan dorang macam ni, susah..busy layan asben...kdg asben okey je bgi kita kuar ngan kengkawan tpi kesian plak kat dia, sensorang duk umah...

    ReplyDelete
  7. tak reti nak makan mknan korea ni..failed tau dak..haha..x pe sha, belum kawen ni have fun ngan kawan/cousin..nnti dh kawen, nak spend time ngan dorang macam ni, susah..busy layan asben...kdg asben okey je bgi kita kuar ngan kengkawan tpi kesian plak kat dia, sensorang duk umah...

    ReplyDelete
  8. Wah.. dua hari berturut-turut tu.. mantap.. hehehe

    ReplyDelete