BANYAKNYA HOTEL MURAH DAN BERPATUTAN KAT CAMERON HIGHLANDS!



Assalamualaikum

BANYAKNYA HOTEL MURAH DAN BERPATUTAN KAT CAMERON HIGHLANDS! | Hi korang! tinggal beberapa hari lagi je kan nak puasa, rasa cepat sangat masa berlalu tetiba dah sebulan puasa lepas raya. raya maknanya cutiiii!


so ceritanya begini, sha dan sorang cousin sha merancang nak pergi bercuti lepas raya ni, bukan hari raya tau haha lepas raya nanti, mybe pertengahan bulan Jun ataupun hujung bulan Jun. tak kuasa la nak bercuti masa cuti hari raya hahaha buat penat badan, letih otak je kan :p so bila sembang punya sembang kitaorang cadang la nak ke Cameron Highland~ ok ni lawak tapi ni cerita sebenar, sha takpernah jejak Cameron. 

credit : siraplimau


disebabkan takpernah jejak Cameron so sha lah yang excited sekarang ni. cousin sha dah banyak kali dah turun Cameron. jenis sha pulak bila nak pi mana mana sha akan study semua benda, tempat menarik, tempat untuk ambik gambar, tempat makan sedap dan taklupa - benda paling penting iaitu tempat tidur!

so selepas beberapa hari (tipu je) meng-google tempat - tempat menarik dapatlah sha senaraikan kat sini tempat tempat tu :-

1. BOH Tea Center
2. Ladang Teh Cameron
3. Lavendar Garden
4. Big Red Strawberry Farm

credit : 200 Seeds Cafe

5. 200 Seeds Cafe
6. Cactus Valley Farm

kalau korang ada suggestion tempat tempat best kat Cameron korang boleh komen kat bawah okay! next tempat penginapan! sha ada jumpa satu website ni (https://bagasi.my/hotel-cameron-highland/) , sesuai sangat untuk korang yang suka selidik dulu pasal satu satu tempat ni. maksud sha kalau korang macam sha, jenis nak bilik pada harga berpatutan tapi masih selesa untuk lelapkan mata githewww. lepas sha kaji dan kaji kat website ni memang bagus korang! 

BAGASI.MY



first time sha dengar pasal website ni, sha pun apa la korek korek la semua bahagian kat website ni. yang sha tau, bagasi.my ni merupakan satu laman web mengenai travel. kiranya kat website bagasi.my ni korang boleh baca ulasan mengenai sesuatu tempat tu, boleh bandingkan harga hotel mahupun homestay dannn boleh membuat tempahan! kiranya all in 1 macam tu lah. jadi, disebabkan sha nak ke Cameron so sha cari la pasal penginapan kat Cameron nanti. korang boleh baca sini - (tekanlah saya). website bagasi.my ni ringan gila korang! senang nak akses, nak search dan sebagainya berbanding website lain yang loading lama amat!

untuk cari apa yang korang nak, korang hanya perlu tekan butang search, masukkan nama tempat dan search~ tadaaaa korang boleh la terus usha usha mana yang berkenan mana yang akan membuat korang tidur lena hikhik





sha nak teruskan pencarian ni, korang kalau nak cari mana mana tempat penginapan jangan lupa search di BAGASI.MY! korang jangan lupa tau komen tempat menarik kat Cameron Highland yang sha WAJIB pi hihi 💕💕

4 comments:

  1. i miss cameron. bila lagi agaknya dpt pergi

    ReplyDelete
  2. Alahai sedap nya nasi lemak kat Cameron.. Rinduu

    ReplyDelete
  3. memang tempat pilihan ramai orang kan. kak pun baru sekali pi cameron. hahahhaa

    ReplyDelete
  4. Terimakasih banyak informasinya sukses terus,..

    ReplyDelete