TRIP KEDAH TO NILAI - KL


Assalamualaikum

TRIP KEDAH TO NILAI - KL | Hi! ini sebab la sha lama takmuncul kat blog dan cuma aktif kat IG story sebab situ je senang nak update apa apa :p setelah berhempas pulas settlekan semua benda sebelum 27 Feb and yeaaaaah~ dapat pi jalan jalan! sebenarnya bukan nak pi membeli belah sangat pun cuma nak pi tengok tempat orang 



so nak start dari mana, ok dari ambik kawan sha Nazirah hahaha sumpah terharu ada kawan yang sanggup spend duit nak teman kita pi berjalan ni :') so petang kejadian sha pi ambik dia kat rumah pastu pi beli barang sikit  then balik rumah DANNNN masa sampai rumah tu sha takpacking apa lagi hahahaha baru duk pikir nak bawak apa semua, tapi disebabkan nakpi sehari ja kan~ nak bawak apa sangat (tapi banyak jugak la)

lepas settle semua, cousin cakap pukul 10.30mlm nak bertolak, kami 10 lebih (sebelum 10.30) dah pi tunggu haha tapi lupa yang driver melayu hahahaha 11 lebih baru mai T___T sambil sambil tunggu driver sampai tu dah mengantuk teruk dah tapi masih sempat selfie :p then 11.28mlm macam tu kami mulakan perjalanan.

TAKRETI TIDUR DALAM KENDERAAN

oh my bad..... tak reti weh nak lelap dalam kenderaan yang tengah bergerak. dah la tersengguk sengguk hshshshshs sha rasa sha sorang sorang duk kelipop kelipop atas van tu. pastu tiap kali behenti RNR wajib masuk story ig :p bayangkan jelah dari pukul 11.28mlm sampai 5.30pg sha ada la tidur dalam 30 minit campur campur padahal esok nak berjalan T___T seronok ja tengok orang lain tidur dengan bahagianya hahaha.

SAMPAI RNR DENGKIL



5.30 pagi macam tu sampai RNR Dengkil, sampai sini driver suruh mandi, solat dan sarapan - pukul 7 nanti baru gerak. masa on the way nakpi toilet tu ada mesin gedegang dan ada ayaq stabak (starbuck) RM 10 hahaha pastu duk kata nak beli ka dak nak beli ka dak & yeah~ kami beli hahaha sanggup share sebab nak beli, nak rasa la konon. orang lain tengok pelik ja hahahaha

sarapan pagi tu ; sandwich tuna & stabak

lepas settle semua tu, kami pun gerak nak ke Nilai. dekat ja rupanya dengan Dengkil hshshshs maaf la sis taktau tempat tempat kat luar negeri ni. pastu dah bgtau buah hati dah, dari Dengkil nak gerak Nilai dah. dia pun gerak keluar sekali. disebabkan masa gerak dari Dengkil tu awal lagi, driver cakap nak bawak pi Dataran Nilai dan kampung telekung hahahahahaha ok pastu sesat nak cari kampung telekung tu. dua tiga kali jugak la dia duk round ikut situ, takjumpa haha dan masa tu dah 9 lebih dah, pastu terus la pi Nilai 3. yuhuuuuuuuu! 

pagi di Dataran Nilai~


NILAI 3

sampai ja Nilai 3, pakat cari toilet hbahaha biasalah jalan jalan dengan makcik memang selalu macam ni. sha tak shopping tapi pi dating (BACA SINI) taksampai sejam suruh makcik makcik tu shopping, van dah penuh dengan karpet hahaha adoi depa kena sewa lori gamaknya -_- pastu call la nak terus pi KL hahahahaha terbantut iolls datang jejauh nak dating lama takdapat T.T sha sempat beli bantal yang letak kat leher tu je.




sepanjang jalan nak ke KL sha tidur hahahahaha sedih weh dapat jumpa kejap je, sha kalau sedih memang tidur je. tidur semahu mahunya la cerita dia, malas nak fikir dah la batteri phone takda -_- bangun bangun eh dah ada kat KL

KUALA LUMPUR

driver tu behentikan kami kat Sogo untuk makan dan pastu pi la jalan jalan kat Jalan Masjid India tu. sha kenyang lagi sebab buahati belanja nasi ayam (sumpah takmo makan dah nasi ayam pasni 😭😭😭😭😭😭) so kami order air jelah hahaha ayaq pun mahai, besa kalau kat kedah RM3 boleh dua jenis dah hahahaa ni paling paling pun RM5. lepas settle makan berjalanlah kami nakpi Muaz. disebabkan takda mood macam malas nak usha baju apa semua, cuma ambik tudung jelah sehelai. pastu ikut cousin pi cari baju hoho sambil sambil tunggu di shopping sempat lah OOTD!







SURIA KLCC


pukul 5, dah jem dah kat atas jalan raya ni. hahaha driver bawak kami pi Suria KLCC suruh solat dalam tu -_- apa benda la,bawak jelah pi masjid kan senang hahahaha bila masuk situ dorang ingat nak masuk amende tah kat atas sekali tu, tapi dah tutup kahkahkahkah selamat. pastu makcik sdha call, mai cepat driver nak gerak dah satgi jem teruk hahaha. terkedek kedek la semua orang nakpi kat van, memang jem dah pun time tu. pastu teruskan perjalanan

BEHENTI RNR SUNGAI BULOH

pukul7 macam tu behenti RNR, driver suruh makan, solat atau ada yang nak mandi hahaha mandi apa aih, balik mandi kat rumah ja la :p pi lah makan, makan nasi sebab dah banyak tenaga hilang berjalan hahaha cukup 24 jam takmakan nasi, rasa pueh gila! oh ya nasi sha (nasi +ayam) ; RM 4.80, nasi kawan sha (nasi + ayam + sayur) ; RM 5.80 padahal sayur dia ambik sikit gila omaigad hahahaha stress sis. lepas makan nasi pi beli donut, sajala kot kot lapar atas van hahaha dan ontheway nak pi surau beli lagi. yelah duit banyak lagi hahahaha beli jala macam macam. pastu pukul 8 lebih macam tu kami pun balik




TETIBA BOLEH TIDUR

kan tadi sha cakap sha beli bantal leher tu kan, ha terus boleh tidur hahaha tapi mybe sebab letih sama kot. tapi takda la tidur sepanjang jalan, adalah tidur kejap pastu bangun terus cerah mata, duk chat dengan kawan hahaha "aku duk penang dah ni" "weh aku masuk kedah dah" :p pastu pukul 1 lebih sampai kat rumah, sampai rumah tidur terus~


macam letih je kan pi rombongan macam ni? tapi sha suka! setidaknya jimat kat penginapan hahaha. kalau pi mana mana penginapan selalu sha rasa tu beban sebab bukan nak stay situ pun, nak keluar jalan jalan haha rugi ja kalau bayar mahal :p sebab tu kalau pi jalan jalan sha prefer bilik yang murah dan kira oklah untuk tidur hahaha, tu sha la. lain orang lain pendapat dia. 

sekian, pokpek sha untuk trip ni, harap harap hujung tahun ni boleh la pi mana mana pulak! perak keeeeeew :p


13 comments:

  1. dpt akak bayangkan kepenatannya tuh, sbb 2minggu lps pun akak ke kedah jgk... kedah -kl dlm 6 jam jgk lah... tp laki akak mmg jenis suka benti2 jd lagi lah lama

    dh lama akak tak jln2 rombongan naik van... tp syokla ramai2 kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. kitaorang pulak asyik behenti tapi kejap kejap haha :D

      Delete
  2. terbaek.. selamat makan2 angin.. hehe

    ReplyDelete
  3. Rasa penat bila baca post ni sebab rasa macam your day was quite packed. Gerak sana sini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. letih gila! hahahaha balik pagi sabtu, hari ahad masih letih :3

      Delete
  4. fuhh....akak baca pun penat gak ni padat gilerrrr dari awal sampai akhir..hahahah

    tapi best kannn, pernah gak terfikir nak buat trip pergi balik macam ni..tapi belum ade geng lagi nak diajak

    ReplyDelete
  5. Suka trip macam ini.. Tapi dah ada anak nie memang kena bermalam.. Kalau tak mahu tunggang terbalik dibuatnya.. hahaha..

    ReplyDelete
  6. best tu best sha trip camni..tpi penattt..muda cam sha okey lagi trip cam ni,hah..kalau akak ni, terasa penat ya amatttt..

    ReplyDelete