LIFE UPDATE : RINDU NAK KERJA


Assalamualaikum

LIFE UPDATE : RINDU NAK KERJA | Hi em hello? hahaha lamanya tak bercerita kat sini πŸ˜‚ harini, cukup sebulan jadi penganggur yang berjaya. kadang kadang tu bangun tidur masih lagi macam eh dah lewat ka ni? eh lupa tak kerja πŸ˜‚πŸ˜‚


alhamdulillah walaupun tak kerja, tapi rezeki sentiasa ada. kadang kadang tu rezeki yang tak dijangka langsung. walaupun kadang kadang macam down gila sebab tak kerja, pikir macam mana nak survive pasni apa semua tapi lupa yang rezeki tu Allah bagi 😌 bukan takda minta kerja manamana, cuma rezeki je belum sampai haha sorang pun takcall πŸ˜‚ ingatkan bila dah tak kerja, ada masa nak lepak goyang kaki kat rumah πŸ˜† rupanya tak jugak

macam biasa, membesarkan diri

setiap hari wajib keluar, tak kisah la apa tujuan dia tapi memang akan keluar. photoshoot produk review la, cuba makan kat kedai la, cari kerjakosong la πŸ˜‚ sampai orang cakap "aih tak kerja tapi tiap hari keluar" πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ tapi kadang kadang ada juga rasa sedih, marah, semua sebab benda ni jadi. sekarang masih taknampak hikmah kenapa sha hilang kerja tapi mana tau kedepan sikit baru nampak kan πŸ˜‹πŸ˜‹


taktau apa motif πŸ˜‚

cuma sekarang rindu nak kerja jelah, rindu nak bangun pagi pakai cantik cantik, stress kat tempat kerja πŸ˜‚ balik kerja letih, tidur awal. ini tak, sebelum tidur layan #kakukejarcintakamu dulu πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜† harap harap dapatlah kerja bulan3 nanti ke, nak raya oiii baju raya nak beli cemana hahahaha. siapa yang ada job lebih tu, risik risik la kita sama 😜😝

okbai!

16 comments:

  1. Moga cepat dapat kerja, insya Allah :)

    ReplyDelete
  2. Moga dipermudahkan semuanya buat sha..insya'Allah..sekarang enjoy duluuuuu masa free

    ReplyDelete
  3. insya'allah, ada rezeki tu nanti..mintak je mana2 job yang rasa sesuai..mesti ada sangkut punya satu...

    ReplyDelete
  4. walaupun tak keje tp tgk sha pun bizi, bt review masyuk jgk pe... takpe skrg ni enjoy dlu mana tau dh keja nnti sibuk memanjang... anggap mcm cuti nih...

    ReplyDelete
  5. samalah dengan kita.. baru habis belajar.. stress fikir masih mencari pekerjaan ni.. semoga awak murah rezeki dan urusan dipermudahkan.. 😊

    ReplyDelete
  6. insyaALLAH ada rezeki kerja nanti.

    ReplyDelete
  7. orang lain stress, dia rindu pulak.. hahaha

    ReplyDelete
  8. Uiii sedapnya. Btw awk terpilih menang topup utk top commentator Jan belog cikla. Cepat lapor diri Hehe

    https://ciklapunyabelog.blogspot.com/2019/02/top-commentator-pilihan-cikla-untuk.html?m=1

    ReplyDelete
  9. rabia pun rindu nak kerja.rindu dekat my students

    ReplyDelete
  10. In shaa Allah ada rezeki awak. Belum muncul lagi. Just buat masa ni enjoy the free time yg ada ni. nanti dah kerja susah nak ada free time. Hehehe. Be strong okay :)

    ReplyDelete
  11. insyaALLAHsemoga fyqah dimurahkan rezeki dan dapat kerja secepat mungkin..
    jangan risau klau kita yakin dgn Allah,insyaALLAH ada jalan untuk kita..yg penting usaha , jgn cepat mengalah dan setiasa berdoa..

    ReplyDelete
  12. In Shaa Allah,moga cepat² dapat kerja ye

    ReplyDelete
  13. semoga dimurahkan rezeki n cepat2 dapat kerja =D

    ReplyDelete
  14. kerja ini memberi 101 perasaan..

    campur aduk

    ReplyDelete