MASIH ADA YANG TAK PERCAYA COVID19 & VAKSIN?

Assalamualaikum

MASIH ADA YANG TAK PERCAYA COVID19 & VAKSIN? | Hi! Seperti biasa, saya menaip blogpost pada pukul2 pagi haha banyak jugak ilham pagi pagi buta ni 🤣 sambil sambil media sosial saya terfikir, sampai tahap ni keadaan kita sekarang, masih ada yang takpercaya Covid19 dan juga vaksin...

TAK PERCAYA COVID19 DAN VAKSIN

Seseorang pernah cakap kepada saya "orang yang percaya vaksin ni selalunya orang yang kurang didikan agama" lol hahahaha tapi saya lantakkan je, saya tetap percaya vaksin! Allah pun pernah cakap, setiap penyakit pasti ada ubatnya kecuali mati.

Tapi tu takpelah, dulu.. maksud saya tahun lepas tapi sekarang, hari hari ada kematian. Dan kematian tu bukan lagi satu angka seperti dulu tetapi tiga angka! Allahuakbar... hari hari mesti ada yang hilang ayah, mak, adik, kakak 😭 sedihnya...

Saya terfikir satu benda, orang yang takpercaya Covid19 ni sebab dia belum dijangkiti ke? Orang yang tak percaya vaksin ni, kenapa pulak 🤦🏾‍♂️😅 kadang kadang pelik, supplement tah apa apa percaya pulak, boleh pulak telan macam takda hari esok tapi vaksin takpercaya hahaha aiyo

Dulu ada jugak family yang takpercaya vaksin tapi alhamdulillah dia dah 1 dose dah 🤣 saya je belum hahaha, harap harap by next month dapat la 1 dose 😩 tacodddd!

Okay tu jelah bebelan saya pukul 02:44, bye! 🤪

Post a Comment

8 Comments

  1. Memang ada pun yang tak percaya vaksin ni. Tak tahu la otak dorang ni jenis macam mana..

    ReplyDelete
  2. Belum..belum kena pada diri dan keluarga memang begitu.. kita bukan taksub tapi kita ikhtiar untuk sihat

    ReplyDelete
  3. kalau diorang kena pun diorang anggap tu ujian dari Tuhan supaya dapat mati syahid. Lagi sakit hati bila baca post pasal antivaxx pergi ppv mintak sijil complete dose sebab nak rentas daerah/solat di masjid

    ReplyDelete
  4. macam2 orang lani padahal jumlah kes dah juta-juta dah haih

    ReplyDelete
  5. Macam macam orang kann, pelik pelik je perangai, tak percaya covid la vaksin la adoiii pening kepala kita :')

    ReplyDelete
  6. menaip pagi2 buta pn cara kak shida..mencari idea dikala sunyi senang dapat heheee

    ReplyDelete
  7. hmm ramai ja yang masih tak percaya.. harapnya otak mereka yang tak percaya covid berfungsi sikit.. huhu

    ReplyDelete