TRY MINUMAN VIRAL DARI 7E THAILAND!


Assalamualaikum

TRY MINUMAN VIRAL DARI 7E THAILAND! | Hi! first of all tlg doakan sha rajin balik nak berblogging kahkah. maybe entry ni macam tak uptodate sangat haha sebab benda yang sha nak cerita ni sebenarnya hampir semua orang dah pernah try :p so minggu lepas adik sha pi thailand sebab nak beli barang motor, bestkan jadi laki nak kemana semua senang :3 pagi masa dia bagitau nakpi thailand tu sha takda rasa nak "order" apa apa pun, pastu bila tengahari baru ws dia bgtau nak bla bla &&& taksangka dia beli!


adik sha ni jenis yang memang susah la nak beli apa apa kecuali kalau dia pi mana mana haha ingat lagi haritu dia pi cameron, suruh dia beli teh dengan strawberry sekali dia beli strawberry bekas yang besar tu :3 sampai lembik la bila sampai kedah haha! so kalini dia pi thailand nak suruh la dia beli air minuman yang orang Malaysia selalu beli bila pi thailand. masa suruh dia beli tu ws kat dia gambar sebab kalau takbagitau betul betul nanti jadi macam (BACA SINI), dia pun ok :3

YAYYYYYYYYY DIA DAH BALIK!


malam adik sha balik tu tak sedar dah pun haha bangun pagi tu tengok dia dah ada kat tempat tidur dia, terus yay yayy hahaha pi tengok dalam beg eh takdak pun pastu pi bukak peti ais woooowwwwwwww wuuuu wiiii hahahaha rasanya suruh dia beli 6 botol semuanya tapi dia beli yang macam atas ni je, eh takpalah orang belanja kan :p

LATTE ARABUS


 bukan coffee lover tapi tekak jenis semua benda boleh telan dannnn air ni sedap gila ok! dan manis gila ok!!!!! rasa latte dia memang pekat gila hahaha terasa kat tekak masa tengah taip entry ni :3 warna taktau warna apa sebab dia seal dan sha takbukak pun haha. oh ya packaging cantik!!! harga taktahuu hehe

MEIJI BANANA


sha rasa adik ambik yang botol besar haha rasa jelah. rasa air ni pulak tak kena tekak sha haha kuat nau rasa pisang dia tau,  susu + pisang aaaaa kenot! rasanya antara 3 yang adik beli yang ni paling tak masuk tekak tapi habis jugak agagagaggaga sayang oi kalau simpan sapalah nak minum 

SAPPE BEAUTI DRINK - COLLAGEN



ok jap nak ingat balik apa rasa air ni hahaha. ok rasa air ni macam air laici tapi macam laici gas hahaahaha. antara sebab suruh beli air ni sebab nak rasa je tak expect pun nak cantik ke apa :p tapi lepas minum air ni memang rasa segar tubuh badan githu. 



actually sha ada suruh adik beli makeup jugak hahaha tapi dia takbeli, tau sebab apa? dia cakap takjumpa pun :3 tipulah tu hahaha benda dalam 7eleven tu ja pun. takpalah nanti ada rezeki kita pi sendiri hahaha! lama jugak duk dengar pasal 7e kat Thailand ni tapi taksampai sampai lagi, korang pernah pergi tak? sana makan mahal takkk? kalau ada yang pernah pergi & ada buat entry pasal trip ke sana jangan lupa bagi link, nanti kita baca!



14 comments:

  1. mcm laici gas? sama tk dgn air milo ice yg tin tu

    ReplyDelete
  2. dah pernah minum dulu masa pergi bangkok. yang pisang tu best

    ReplyDelete
  3. cantik pulak botol sappe beauti drink

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la tu, haritu simpan pastu last last buang jugak haha

      Delete
  4. saya duduk thailand, 1 arabus tu memang fav..tapi suka yg flavor caramel machiato...ada 3 flavor sebenarnya. yg 2d tu..meiji banana milk..pun cedap. ada stawberi, coffee, choc plain.. memang kat sini guna susu meiji je. yg ketiga tu..selalu nampak tak pernah plak try. cedap ek? leh cuba..
    mcm2 la kat 7 evelen sini & serius best..jauh beza ngan 7 eleven kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestnyaaaaa, kita geram kat makeup sis2sis tu hahaha tapi adik takmau beli pulak :3

      Delete
  5. Tak pernah sampai Thailand lagi tapi selalulah nampak orang post gambar-gambar minuman ni semua.

    ReplyDelete
  6. tak pernah cuba 1 pun hahaha..

    ReplyDelete
  7. nampak gak kawan kat perlis share gambar arabus tu...manis sangat ekkk?

    ReplyDelete
  8. Yang latte tu teringin juga nak rasa.. Tapi 7E Thailand memang meriah pun.. seronok je tengok orang pos..

    ReplyDelete
  9. wahhh best tuh, tang yg pas minum rasa segar tu bagus tu... menambah tenaga tuh

    ReplyDelete
  10. akak penah pi thailand, sha..best kat 7e dia..tak macam 7e kita..pas tu harga brg2 dia pun murah dari kita punya bila convert ke RM..masa akak & asben cuti-cuti ke Thailand, kitaorang sakan shopping dlm 7e je..peghakkk..haha..mcm kat M'sia tak ada 7e...tapi masa akak ke sana, air yang sha suh adik beli ni, tak dak lagi masa tu rasanya..nak beli makanan/minuman pun kat situ, kitaorang check satu2 ada tak cop halal..nak tgk ingredient, bhasa thailand..mmg tak faham la...harapkan tgk cop halal dia je la...

    ReplyDelete