BARANG WAJIB BAWA KETIKA TRAVEL : RESCUE KIT!


Assalamualaikum

BARANG WAJIB BAWA KETIKA TRAVEL : RESCUE KIT! | Hi korang! takhabis lagi bercerita pasal travel keh keh walaupun pi travel 1 hari ja tapi sha ni jenis yang suka berjaga jaga dan bersedia awal (kalau pi jalan jalan la). dalam slingbag sha memang akan ada tisu kering, tisu basah, lipbalm, powder dan RESCUE KIT!


sampaikan masa dating kan, bf sha cakap ni handbag ke poket doraemon hahaha! sha ni bukan apa daripada masa kejadian baru nak cari apa semua baik siap sedia semua kan? tambah tambah kalau ubat ubatan ni, beli kat rnr boleh tahan harga dia -_-

RESCUE KIT BY TRAVELLERS.RESCUEKIT

BAHAGIAN DEPAN

sha ni memang jenis senang dapat penyakit, tambah tambah kalau berubah tempat atau cuaca haha so sebagai persediaan awal sha bawak sekali rescue kit ni bersama sha time pi jalan jalan. tengok gambar atas, letak dalam slingbag ja! senang pun senang sebab all in 1 gitu, takpayah nak selit beg sana beg sini pastu tak ingat letak kat mana (well selalu jadi kat diri sendiri :p)

BAHAGIAN BELAKANG

kat bahagian belakang kotak ni ada semua maklumat mengenai ubat ubat dalam kotak tu, siap ada exp date lagi! 

BAHAGIAN DALAM | JENIS UBAT DAN DOS PENGAMBILAN

biasalah kita sebagai manusia biasa jarang rasanya nak hafal dos ubat haha kalau ubat demam tu tahu la selalu orang ambik, maksud sha kalau ubat yang jarang jarang diambil manalah tahu kan banyak mana nak kena ambik, haaaa jangan risau! semua dah tercatat :D

PARACETAMOL 500mg

STEMECIL 5mg | CETRIZINE HCL 10mg

LOPERAMIDE HCL 2mg | GELUSIL

ORAL REHYDRATION SALT


for me la kan, bagus gila ada kit yang macam ni. siapa yang suka travel tu mesti bersyukur gila sebab wujud kit macam ni, senang nak bawa dan ringan pulak tu. oh ya kotak kit tu daripada tin tau so memang takkan pecah or dimasuki air lah. those yang suka travelling tu korang memang wajib dapatkan 1! sha bagi 10 bintang untuk effort buat kit ni! loveeeee sangat!


NAK BELI KAT MANA?

Instagram : @travellers.rescuekit







10 comments:

  1. bagus ni utk yg suka travel..:)

    ReplyDelete
  2. bagusnya ada rescue kit ni.. senang kan kalau apa2 jadi time travel.. nak2 pulak dengan cuaca tak menentu sekarang ni..

    ReplyDelete
  3. betul tu mmg sgt berguna... cumanya kalau ada anak kecik kita perlu ada resue kit sendiri, ubat2 ni utk org dewasa je

    ReplyDelete
  4. Comel nya. Senang tak payah bawa yang besar-besar. Boleh selit je.

    ReplyDelete
  5. Kalau pergi travel / holiday wajib bawa ubat-ubatan utk persediaan..tapi dgn adanya rescue kit lebih mudah kan..

    ReplyDelete
  6. kecil dan mudah dibawa ke mana-mana.. senang ada rescue kit ni kan

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  7. nice...selalu kalo travel memang akan bawak ubat siap2..

    ReplyDelete
  8. Travel kit ni sangat2 penting dan semua orang mesti ada, travel kit yg kecil comel macam ni mudah bawa masuk dalam handbag . If emergency xperlu panik nak cri ubat

    ReplyDelete
  9. bagus ada effort macam ni. ubat2 tu pun rasanya yang mesra untuk semua orang. unless ada ubat khas tertentu itu wajib bawa jugak.. if not ubat2 ni dah just nice untuk dibawa jalan =D

    ReplyDelete
  10. ala..haritu pi travel ke KK, tak tau ada rescue kit ni..kalau tak,boleh standby dlm beg..bekas dia pun jenis senang nak selit dlm beg..tak pe, next time travel, boleh beli sesiap rescue kit ni...

    ReplyDelete