4/26/2019

RANGKAIAN SAFI EXPERT SOLUTION TEMAN BAIK WANITA ZAMAN KINI

by , in

Assalamualaikum

RANGKAIAN SAFI EXPERT SOLUTION TEMAN BAIK WANITA ZAMAN KINI | Hi! kita semua sedia maklum sekarang ni memang banyak betul kan skincare yang wujud. kadang kadang sampai taktau macam mana nak pilih semua kan? dan paling terbaru sekali sha try brand Safi! siapa je kenal brand Safi kan? sejak zaman sekolah lagi memang guna jenama safi ni sebab memang yakin dan pasti selamat!


SAFI EXPERT SOLUTION

kita semua sedia maklum kan yang Safi bukan sahaja ada skincare tapi juga produk personal care. skincare dari Safi juga bukan saja tercipta untuk perempuan, malahan ada juga untuk lelaki. dan baru baru ni Safi ada keluarkan rangkaian produk baru iaitu SAFI EXPERT SOLUTION


kalini try 4 jenis produk daripada rangkaian Safi Expert Solution iaitu :-

🌸 Intensive Ampoules - Anti Hyper Pigmentation :- 

1. Renewal Hydro Complex
2. Supreme Anti Spots Complex

🌸 Bio Treatment Oil - Anti Scar & Stretch Marks

🌸 Eye Theraphy Serum - Anti Dark Circles


INTENSIVE AMPOULES - ANTI HYPER PIGMENTATION


ok first sekali nak cakap pasal ampoule ni, dalam box ni ada dua jenis ampoule dimana korang kena guna renewal hydro complex terlebih dahulu lepas tu baru guna supreme anti spots complex. cara nak gunakan senang je korang hanya perlu titiskan ditapak tangan dan sapukan keseluruhan muka, lepas ampoule ni serap ke wajah korang baru guna yang ampoule yang kedua ok!

apa yang best pasal Renewal Hydro Complex? ampoule ini telah dicampurkan Mandelic Acid & Hyaluronic Acid dimana dapat membantu untuk mencerahkan kulit yang kusam dengan memperbaharui sel kulit dan juga dapat melembabkan serta melembutkan kulit wajah. manakala Supreme Anti Spot Complex pula merupakan gabungan antara Antioxidant & Bio Complex yang mana dapat mengurangkan pigmentasi disamping dapat menyekatakan tona wajah, menanjalkan kulit dan juga mengurangkan garis halus diwajah.


BIO TREATMENT OIL - ANTI SCAR AND STRETCH MARKS


siapa ada masalah parut atau stretch mark? kalau macam sha ada masalah stretch mark :( muda muda lagi dah ada masalah stretch mark! aaaa stressssss betul! sebaik safi keluarkan treatment oil ni! cara guna pun mudah je, hanya perlu guna treatment oil 2 kali sehari & sapukan dibahagian yang perlu, urut sehingga minyak menyerap ke kulit

apa yang best pasal treatment oil ni? walaupun diformulasikan dalam bentuk oil tapi treatment oil ni tak berminyak pastu tesktur pun ringan je dan yang paling penting cepat serap ke kulit. treatment oil ni dapat membantu menambahbaik tekstur kulit, mengurangkan parut lama dan baru & membantu melembabkan kulit.


EYE THERAPHY SERUM - ANTI DARK CIRCLES


ok my fav product! hahaha sejak dua menjak ni banyak sangat tidur lewat haaa mata pun apa lagi tetiba jadi mata panda la kan :p sebaik ada produk ni dapatlah membantu mengurangkan mata panda sha 

cara nak guna mudah sangattt, sebelum baca doa tidur pun boleh apply, bekas pun kecik je boleh letak tepi katil je. cara nak guna hanya perlu ratakan produk menggunakan aplicator dan dab dab dengan jari sehingga produk meresap.

eye serum ni diformulasikan supaya cepat meresap dan mudah menyerap. dengan adanya aplicator yang memang sedia ada pun sangat memudahkan penggunaan. eye serum ni dapat membantu mengurangkan dark circle & mata bengkak, mencerahkan mata yang sembab dan mengurangkan "smile lines"



REVIEW

sha kalau nak beli barang mesti tengok packaging dulu, kalau tengok packaging Safi Expert Solution ni mesti beli punya! produk dari Safi Expert Solution ni pun mudah digunakan dan bekasnya semua plastik :p so takmudah pecah! so far pakai produk Safi Expert ni memang nampak perubahan terutamanya yang Bio Oil Treatment tu, love sangat! korang pun wajib cuba tauuu


DIMANA BOLEH DAPATKAN?

korang boleh dapatkan di Guardian & guna code "Z0ETSTYRDKPLSA" untuk dapatkan RM5OFF!

atau

boleh dapatkan dipasaraya/kedai runcit berdekatan rumah anda!



4/22/2019

MAK DALAM KENANGAN

by , in

Assalamualaikum

MAK DALAM KENANGAN | Hi! banyak kali terfikir nak tulis ke tak entry ni, kuat ke tak nak tulis sampai habis entry ni. sebolehnya nak pendekkan je entry ni sebab tujuan nak letak kat blog supaya dapat ingat apa yang jadi bila baca semula nanti.


SETAZAH BINTI AHMAD 1963 - 2019

tak pernah terfikir dek akal pun nak jadi semua benda ni, selalu baca kisah orang je hilang mak kat twitter. itupun dah cukup sedih dah, ini kan pula jadi kat diri sendiri... sebenarnya sha memang takrapat dengan mak dari kecil sebab tinggal dengan nenek tapi itulah kuasa Allah kan, sha kena behenti kerja so dapatlah jaga mak masa mak sakit. sekarang baru nampak hikmah "dibehentikan".

sha memang jarang nak cerita pasal family kat media sosial, upload gambar pun takpernah.... sebab pada sha takperlu pun sebab ig ke fb ke tu semua untuk kerja, memang ada muka sha tapi itulah sebab kerja bukan untuk tempat simpan kenangan ke apa huhuhu

bermula dari mak jatuh motor 19 Mac lepas, sebab kena strok haba tengah bawak moto dan pitam tepi jalan. ada orang call guna phone mak dan sha angkat "helo ni anak pemilik no phone ni ke" zupppppp terus cemas jantung dup dap dup dap pastu jawab ye saya kenapa, dia tu cakap "mak adik jatuh moto ni ada tepi jalan kat bla bla bla" sha tanya teruk ke? dia jawab "takda luka apa" alhamdulillah, syukur. sha pun pergi la kat tempat kejadian, dan ambulan ambik mak- sha balik rumah sebab nakpi hosp dengan sepupu. sampai kat kecemasan cakap kena ambik darah semua cakap takda apa pun, then boleh balik...

tapi sejak hari mak jatuh motor tu memang terus takboleh jalan macam selalu, tahun 2004 mak kena strok tapi lepas 3 tahun boleh jalan semula tapi lambat dan tak macam orang normal. bila dah jatuh moto ni terus takboleh jalan, so segala makan pakai mandi dia sha dengan adik la uruskan. 

13 April 2019 - sha keluar petang tu dengan nazirah tapi teringat nak belikan mak nasi ayam. syazwan balik nak mandikan mak macam biasa tapi dia cakap takboleh jalan tak larat macam selalu... sha cakap la takpala takyah mandi, makan je nasi ayam tu pastu makan ubat. mak makan nasi dua tiga mulut macam tu then makan ubat pastu masa maghrib gitu mak cakap sakit dada....... sha taktau nak buat apa panggil la nek dengan mak sedara kat sebelah lepas tu mak makin tak ok, call ambulans bawak mak ke unit kecemasan

pukul 11 lebih doktor panggil, doktor cakap mak dah teruk... kena pasang tiub dengan mesin hayat...... takbehenti doa supaya mak sihat balik sebab belum sempat bahagiakan dia :( pastu doktor panggil lagi tanya sebelum sampai hospital macam mana keadaan mak semua. pukul 4.30 doktor panggil, suruh duduk pastu doktor bagitau jantung mak dah behenti........... tapi doktor nak cuba lagi tekan dada mak. sha keluar call semua family dan suruh adik datang. selang sejam (5.20 pagi) doktor panggil lagi dan cakap mak dah takda......... sha call family semua bagitau dan sha sorang kat hosp masa tu, taktau nak nangis kat sapa, nak ngadu sakit dia macam mana kat sapa sampai ada sorang makcik tu datang tenangkan sha...... 

alhamdulillah lepas asar 14 April 2019 mak selamat dikebumikan, sha sempat mandikan mak dan kapankan mak :') 




masa ni nangis basah lengan baju hihi tapi kena nampak tabah sebab takboleh tunjuk sedih dekat adik, adik lagi rapat dengan mak berbanding sha. ni jelah harta yang sha ada sekarang, semoga dapat jaga adik sebaik mungkin walaupun dah besar panjang :p 


Alfatihah.....
4/12/2019

LIRIK LAGU TERLALU MEMUJA | WANY HASRITA (OST CURI - CURI CINTA)

by , in



LIRIK LAGU TERLALU MEMUJA | WANY HASRITA (OST CURI - CURI CINTA)

Berulang suara hati
Berbicara tentang dia
Senyuman pun canda bahagia
Kini sepi dalam memori semalam

Hanya aku yang tahu
Hanya aku yang menanggung
Segala erti pengorbanan
Ku tempuhi dalam kedukaan

Biarlah aku sendirian tanpa cinta
Dari menyaksikan sebuah kepuraan
Tibalah waktunya aku harus tinggalkan dia
Hamparan hati yang dulu pernah ku berikan

Kini menjadi kehilangan melukakan
Apakah silap ku Terlalu memuja
Disini berakhir segala
Episod bersamanya

Hanya aku yang tahu
Hanya aku yang menanggung
Segala erti pengorbanan
Ku tempuhi dalam kedukaan

Biarlah aku sendirian tanpa cinta
Dari menyaksikan sebuah kepuraan
Aku harus tinggalkan dia
Hamparan hati yang dulu pernah ku berikan

Apakah silapku, terlalu memuja
Aku dipersia
Tibalah waktunya
Rintihan berlalu


4/10/2019

ANTIOXIDANT SERUM by SANNY & JOLEEN!

by , in

Assalamualaikum

ANTIOXIDANT SERUM by SANNY & JOLEEN! | Hi! harini nak cerita pasal skincare pulak. sha ni jenis kalau tau ada skincare baru kat pasaran memang selalu sangat rasa nak cuba. kalau ada bajet lebih memang beli la hahaha sampaikan koleksi skincare sha, cleanser 3, serum 2, night cream 2 dan banyak lagii! antara sebab beli ni sebab rasa macam perlu :p so baru baru ni ada try serum dari Sanny & Joleen dannnnnn hari hari memang pakai serum ni je sampai lupa ada serum lain hikhikk


SANNY & JOLEEN

Sanny & Joleen Lifestyle ditubuhkan pada tahun 2014 dengan menyediakan produk asas yang mudah dan berkualiti bagi memenuhi keperluan gaya hidup seseorang. Jenama ini bermula dengan beg tangan, diikuti oleh penjagaan kulit semulajadi.

ANTIOXIDANT SERUM

jarang - jarang tau sha pilih produk jenis antioxidant ni, tapi sejak sejak kulit sha makin kering disebabkan cuaca kat negeri sha ni panas gilerrr! mula mula tengok serum ni macam eh asal macam thick sangat tekstur serum ni? alaaa mesti lambat serap ke muka! ok jenis sha kalau pilih produk nak jenis yang cepat serap ke muka sebab sha ni suka bersiap lambat keh keh


Fungsi Serum Antioxidant

👯 pudarkan pigmentasi
👯 mengurangkan jerawat dan juga bekas jerawat
👯 memudarkan parut
👯 melembabkan kulit
👯 mengurangkan kesan sunburn
👯 mengurangkan stretch mark



Bahan yang digunakan dalam Serum Antioxidant

Aqua, Niacinamide, Glycerin, Aminomethyl Propanediol, Citrus Reticulata (Tangerine) Peel Extract, Yeast beta glucan, Sodium Acrylates Copolymer, Sorbitan Caprylate, Panthenol, 3-0 Ethyl Ascorbic Acid, Olea Europaea (Oilve) Fruit Oil, Lecithin, Tocotrienols, Propanediol, Benzoic Acid, Tetrasodium Glutamate Diacetate


Cara Penggunaan Serum Antioxidant

1. Titiskan beberapa titik serum ke muka 
2. Ratakan dan tunggu hingga serum meresap
3. Gunakan 2 kali sehari



REVIEW :

lepas sebulan guna serum ni, sha dapat rasakan kulit sha sentiasa lembab walaupun cuaca panas terik, selain itu muka sha pun dah kurang terbakar! bila guna serum ni, kulit pun rasa lebih anjal dan paling penting kulit pun lembut! lepas ni boleh la repeat order sebab dah selesa guna serum ni yayy!


GOOD NEWS ; GET 15%OFF WHEN YOU USE MY CODE "SHAFYQAH" - ONLY VALID WHEN YOU BUY ON THEIR WEBSITE! CODE VALID TILL 20 MAY 2019

UNTUK MAKLUMAT LANJUT :-

Website :- https://sannyjoleen.com
Facebook :- sannyjoleen
Instagram :- @sannyjoleen



4/09/2019

REZEKI LIVE DI MEDIA SOSIAL DAPAT TAJAAN KAHWIN RM500 RIBU!

by , in


Assalamualaikum

REZEKI LIVE DI MEDIA SOSIAL DAPAT TAJAAN KAHWIN RM500 RIBU! | Hi! sekarang ni majlis perkahwinan dah tak kira masa kan? kalau dulu kalau cuti sekolah barulah diadakan majlis perkahwinan sebab masa tu lah sedara mara dapat bercuti, tapi sekarang tidak lagi. asal cuti je mesti ada kenduri kahwin! baru baru ada dengar seorang gadis bertuah dapat tajaan kahwin RM 500 Ribu! alhamdulillah rezeki dia dan suami



DAPAT TAJAAN KAHWIN RM 500 RIBU

Rezeki datang tanpa diduga, untung betul seorang gadis kecil comel bernama SITI SURIANI atau lebih dikenali sebagai SITI JAMUMALL mendapat tajaan kahwin sehingga RM500 RIBU !!





Semasa perancangan awal, beliau hanya mahu adakan majlis perkahwinan secara kecil - kecilan sahaja tetapi siapa sangka setelah beliau memuat naik satu status di facebook mengenai majlis perkahwinannya, terus berdesup desup whatsapp dan call diterima daripada founder produk, pemilik kedai dan bermacam - macam lagi untuk menaja majlis perkahwinan beliau.



Hampir 100 syarikat yang berlainan jenis produk berminat untuk menaja majlis kahwin Siti. Paling menyentuh hati Siti adalah ada juga pemilik syarikat yang baru sahaja berjinak - jinak dalam perniagaan juga ingin menaja majlis perkahwinan Siti. 

Menurut Siti, beliau sangat terharu dan sebak dengan apa yang diperoleh ini, beliau tidak pernah menyangka majlis perkahwinan yang pada mulanya dirancang secara kecil - kecilan sahaja menjadi majlis perkahwinan yang luar biasa! inilah berkat usaha beliau selama 3 tahun menjadi promoter/hos bagi jamumall.com yang menjual pelbagai jenis produk kosmetik , kesihatan, fesyen dan makanan telah membuahkan hasil.




Selama ini Siti mempromosikan produk - produk secara ikhlas, Siti juga banyak membantu produk yang tidak dikenali sehinggalah produk tersebut dikenali dan viral dikalangan pengguna. Disebabkan inilah ramai pengusaha produk yang menghargai jasa Siti sehinggakan mereka sanggup menaja pelbagai jenis barang bagi memeriahkan lagi majlis Siti! 😍



Antara founder yang menaja majlis Siti bukanlah calang - calang orang, wedding dress by Dila Jean Bridal, deco majlis dan pelamin dari wedding by emma dan selebriti ternama juga telah mendapatkan khdimat Siti Jamumall, antaranya Che Ta, Faizal FBI, Shuib & Sarah Raisudin, Sherry Ibrahim, Saharul Ridzwan dan Lana Nordin.





Selain itu, terdapat 14 Top Sponsor yang terlibat dalam majlis perkahwinan Siti Jamumall ;-

1. Pelamin dan Hiasan Dewan dari Wedding by emma
https://www.instagram.com/weddingsbyemma/

2. Baju Pengantin dari Dlia Jane Bridal Collection
https://instagram.com/mahligai_dlia_jane_bridal

3. Grand Cake dari Mad About Cake
https://instagram.com/madaboutcake_official

4. Vip Menu dari Rumpun Selera
https://instagram.com/rumpunselera

5. Coffe Es-Cream dari Ana Zahra Beauty
https://www.facebook.com/anazahrabeautyhq/

6. Jamu dari Seri Lady Empire Resources
https://instagram.com/seriladyofficialhq

7. Tudung Bawal Bridesmaids dari Gallery Bawal
https://instagram.com/gallerybawal_galeri_bawal

8. Kain Pasang Diamond dari Irahsukri
https://instagram.com/irah_sukri

9. Telekung dari Pretty Aini
https://instagram.com/prettyainiumrahhaji

10. Make Up Set dari Zacthira Navillionniza
https://www.facebook.com/kenitzcosmetic/

11. Scarft dari Scarft By Mehrun
https://instagram.com/scarfbymehrun

12. Printed Box dari Art Creation Printing
https://www.facebook.com/artcreationprintingmoq50pcs/

13. Perfume dari Luxe Essencia Resources

14. Honeymoon Pakej dari Arwana Resort
https://instagram.com/arwanaperhentianresort




Siti amatlah bersyukur dengan rezeki yang diberikan ini dimana mendapat tajaan daripada nikah, pre wedding, majlis berinai, majlis kahwin hinggalah pakej honeymoon!


**Tahniah kepada Siti dan pasangan, semoga perkahwinan ini diberkati oleh Allah dan diberikan kebahagiaan hingga ke akhir hayat


4/08/2019

BOHEMIAN DéCOR IN YOUR MALAYSIA HOUSE

by , in


BOHEMIAN DéCOR IN YOUR MALAYSIA HOUSE | The decoration of a house plays a major role in determining the mood of the place. The decoration of the house also has an effect on the mood of the people living in the house, thus it is important to pay attention to the decoration. A good looking house is the key for getting rid of anxiety and stress. Adding lively decorative touches aids in increasing the appeal of rooms. Bohemian décor is one of the famous decorating trends which is the perfect blend of eclectic and fun without trying too hard. Currently, there are numbers of Damansara Perdana house for sale where you can have one and try out the Bohemian décor. Here are some tips to achieve the Bohemian style décor.



1. Bohemian Colors
While there are no rules when it comes to Bohemian decorating, warm earthy colors are common such as metallics and jewel tones. You will want to consider deep browns, greens, and grays for base colors, and then accessorize with saturated purple, orange, and electric blue. Mixing and layering colors is what makes this style stands out. For example, plush chairs and couches in saturated colours. Adding pattern and colors to walls, fabrics and even stair treads makes this style unique too. There is no caution against clashing colors since many of the fabrics used in this style combine such colors as pink and orange. If you are thinking that bohemian style only uses dark tones, then you will be surprised to know that using bright and light colours work really well too. You just need to make sure to use distressed prints and seasoned colours for that easy and eclectic style. If you want a bright bohemian room, you may use bright colors like greens and pinks in combination with some colorful accessories to make this bright bohemian room, beautiful and unique.

2. Matching is not essential
A fundamental characteristic of the Bohemian style is the coming together of patterns and textures. So stop emphasizing about having things match and let’s come up with some clever ways to make the things you love work well together to create a beautiful layered and interesting home. For example, use a kaleidoscope patterned scarf as a curtain, put a chunky crocheted throw pillow with tassels on rattan chair, pair geometric patterns with florals.

3. Furniture
To fit in Bohemian decor with Malaysian centric furniture and interior is a lot easier than you think, as traditional as we use batik motifs and rattan to decorate our home. In contrast to the increasingly popular trend of minimalism, the Bohemian style is best captured when every corner is filled. Stack your shelves with books and souvenirs from your travels. For example, rattan is the perfect natural material to incorporate in a bohemian living room. 

4. Lighting
Ambient, minimalist lighting will merge your Boho room and complete the calm and welcoming feel. Instead of overhead fixtures, decorate with multiple lanterns, candles, and floor and table lamps. Nowadays, global design markets make it easy to find a variety of shapes and styles which are perfect for the mix-and-match look.

5. Greenery
Implementation the natural world is central to this style, so bring your room to life with leaves and hanging plants. Greenery is a great way to bring some relief and brightness to a colourful and packed Bohemian-inspired space. Strategically placed near windows and on shelves, a bright and leafy potted plant will break up the busyness of the textures and patterns by bringing some order to the chaos. Look for plants with lots of big green leaves and creeping tendrils. Fresh if best, of course, but realistic faux plants work just as well.

6. DIY Art Work
Finally, work together your Boho room with family heirlooms, handmade items, and objects from your travels. Accessories should tell your story, so feature what you love, for example, tapestries, vintage bottles or maps. And bear in mind that while Bohemian style tends to be eclectic, it can still be chic and glamorous, thus do not be afraid to try out an fancy chandelier or a chunky gold-framed mirror. You may reuse old frames with vibrant spray paint colors. Besides that, you may decorate plain frames with resin motifs; paint old lamps for a fun look; mix and match lamp styles and materials; paint your own canvas, frame pieces of fabric or wallpaper.



4/03/2019

LIRIK LAGU TETAP KAMU | AMYLEA X MEGAT (OST NUR 2)

by , in



LIRIK LAGU TETAP KAMU | AMYLEA X MEGAT 
(OST NUR2)

Benarkah yang derita
Sulit untuk aku bertahan
Ada hati yang tersimpan
Menginginmu

Ternyata dan teruntuk
Buat diriku hanya kamu
Yang tak mudah meruntuhkan
Setia ku

Janjikan aku
Tak pernah kehilangan mu
Biar beribu jalan
Menghapus semua rasaku
Takkan hanyut

Janjikan aku
Kau takkan pernah menjauh
Bagai larutnya malam
Pekat menghidupkan bulan
Terangi ku

Mungkinkah jalan kita
Kan terpisah dan berlalu
Ku janji akan selalu
Merindumu haa

Janjikan aku
Tak pernah kehilangan mu
Biar beribu jalan
Menghapus semua rasaku
Takkan hanyut

Janjikan aku
Kau takkan pernah menjauh
Bagai larutnya malam
Pekat menghidupkan bulan
Terangi ku

Janjikan aku
Takkan kehilangan mu
Biar beribu jalan
Menghapus semua rasaku
Takkan hanyut
4/01/2019

MUDAHNYA NAK MAKAN SPAGHETTI BILA ADA MASTER PASTO INSTANT SPAGHETTI!

by , in

Assalamualaikum

MUDAHNYA NAK MAKAN SPAGHETTI BILA ADA MASTER PASTO INSTANT SPAGHETTI! | Hi korang! takhabis lagi tu bercerita pasal makan/minum hihikk. ok harini sha nak cerita pasal antara makanan fav sha la pasta pasta ni :p tapi selalu memang malas nau nak buat sendiri, yela mana taknya nak makan sorang je malas la nak buat bebanyak hahaha sebaik ada instant spaghetti dari Master Pasto ni!!!!!


MENGENAI MASTER PASTO

MASTER PASTO adalah sebuah kedai dalam talian yang menjual pasta siap sedia. Lioco Food SDN BHD telah ditubuhkan sejak tahun 2017 di Pulau Pinang, Malaysia dan syarikat ini telah berkembang dari hari ke hari. Master Pasto berusaha untuk menjadi salah satu pengeluar utama dan terbaik yang sedia ada dalam pasaran semasa. Master Pasto menawarkan kualiti terbaik makanan siap sedia di pasaran dalam talian yang anda tidak dapat mencari.

kenapa perlu pilih Master Pasto?

Kawalan kualiti
Master Pasto sentiasa memberi fokus utama terhadap kualiti produk. Master Pasto akan memastikan bahawa pelanggan mendapat kualiti terbaik dari mereka dan mereka juga memberi perkhidmatan kepada setiap pelanggan sebagai V.I.P.


Khidmat Pelanggan yang Mesra
Master Pasto akan memastikan setiap pelanggan mereka berasa selesa sepanjang berurusan dengan mereka.

APA YANG BEST PASAL INSTANT SPAGHETTI NI?

-Hanya perlu dipanaskan & makan!
-Tidak perlu simpan didalam peti ais
-Tidak ada Pengawet
-Tidak ada MSG
- Produk Halal keluaran Malaysia

MASTER PASTO INSTANT SPAGHETTI


spaghetti instant? first time dengar or dah pernah jumpa sebelum ni? ni spaghetti ok bukan mee segera :p kalau sha, ni first time dengar ada spaghetti segera. seronok gila bila tau benda ni wujud kat Malaysia ni! mana taknya bila duduk bujang, makan bujang kalau boleh semua benda nak yang instant tapi nak nampak mewah githew :p produk keluaran Lioco Food Industries Sdn. Bhd. ni ada tiga jenis iaitu :-

🍝 Spaghetti Mushroom Cream Sauce
🍝 Spaghetti Bolognese with Chicken
🍝 Spaghetti Aglio Olio with Chicken


🍝 Spaghetti Mushroom Cream Sauce


antara ketiga tiga spaghetti ni, yang ni paling fav dan masuk tekak sha! rasa macam tak cukup sebungkus makan bolognese ni, cukup rasa semua dengan ayam dalam tu pun banyak gila! setiap suapan mesti ada ayam tau. walaupun ni first time try buat instant spaghetti tapi memang masak dengan sempurna gitu~


🍝 Spaghetti Mushroom Cream Sauce


untuk spaghetti yang ni pulak sangat sesuai untuk anak anak yang suka kan pasta, takpedas dan lemak berkrim! memang sedap gila lah, ditambah dengan ada cendawan butang pulak memang laju je makan, slurrrp slurrrp terus habis. 


🍝 Spaghetti Aglio Olio with Chicken


yang ini pulak taksempat ambik gambar dah makan T.T sebaik tadi sesaja record video nak makan ada jugak la gambar hahaha ._. yang ini sesuai untuk orang yang sukakan pedas, takdalah pedas tahap cili padi tapi pedaslah dari yang lagi dua, suka yang ni sebab ada ayam banyak cuma sedikit berminyak huhu!

CARA PENYEDIAAN 


REVIEW :-

takpandai nak pakai chopstik tapi nak jugak guna :p


first of all, thankyou sebab wujudkan benda yang mudah macam ni! kadang kadang tekak terasa nak makan spageti tapi sebab sebab tertentu terkuburlah keinginan tu. bila ada yang jenis panaskan ni, senanglah bila nak makan panaskan, bila teringin boleh gi dapur dan buat. dah la 3 minit je dah siap haaa sambil sambil scroll ig dah boleh siapkan spageti uolls. sha memang bagi 5 bintang la kat produk ni, even jenis panaskan tapi tak kurang sikit pun rasa dia. harap harap pasni boleh tambah menu baru :p macaroni pulak keee hehehehe



UNTUK MAKLUMAT LANJUT :-

Instagram: https://www.instagram.com/masterpasto/
Facebook: https://www.facebook.com/masterpastolioco


My Instagram