2/27/2019

LIRIK LAGU SAYANG I LOVE YOU | EZZRIN AND THE CLASSMATES (OST PLAN CINTA)

by , in


FULL SONG ➡️ SAYANG I LOVE YOU

LIRIK LAGU SAYANG I LOVE YOU | EZZRIN AND THE CLASSMATES (OST PLAN CINTA)

diaa 
ku sayang sama dia
ku rindu sama dia
dia yang membuat aku bahagia

kini 
dia menjadi milik ku
dia yang ku sayang 
yang ku  dialah pujaan kekasih hatiku

hari ini
hidup ku jadi sungguh bererti 
tak pedulikan ranjau berduri
kita langkahkan bersama ke syurga cinta ohh

sayang i say i love you
sayang i say i miss you
sayang ku lafaz janjiku
hatiku hanyalah untukmu

dia
buat ku jatuh cinta
buat ku jatuh hati
buat ku tergila gilakannya

hari hari
indah bersama denganmu sayang
jadi memori cinta sejati
menemani siang dan malamku ini

sayang i say i love you
sayang i say i miss you
sayang janganlah pergi
hatiku hanyalah untukmu

sayang i say i love you
hatiku hanya untukmu
sayang i say i hate you
andai kau pergi tinggalkanku

(perempuan)
sayang i say i miss you
sayang i say i love you
sayang usahlah kau ragu
hatiky milikmu selamanya



2/26/2019

IRIS WATER-LIKE OIL - ELLE SKINCARE

by , in

Assalamualaikum

IRIS WATER-LIKE OIL - ELLE SKINCARE | hi korang! perempuan ni kalau bercakap bab skincare memang jarang la nak habis haha. korang pernah guna tak produk yang berasaskan minyak? tapi ni bukan minyak masak ke minyak motor ke apa la ni facial oil hihi. sha mula mula dengar nama produk ni sha terus macam WHATTT? MINYAK? BERMINYAK LA MUKA IOLLS NANTI :3


kalau korang nak tau Elle Skincare ni merupakan skincare pertama yang menggunakan bunga Iris sebagai bahan utama dalam produk dorang. dengan adanya bunga Iris ni dalam skincare korang, korang jangan risau pasal kulit muka sebab memang kulit korang akan terjaga dan juga sentiasa lembab. bestkan?

KENAPA NAMA PRODUK NI WATER LIKE OIL?

kalau korang tengok produk ni memang korang akan ingat tu cecair biasa tapi sebenarnya ianya adalah oil - facial oil. hebatkan! apa yang bestnya pasal Iris Water Like Oil ni adalah produk seperti ni takpernah ada dalam pasaran - walaupun menggunakan oil tapi mudah serap pada kulit dan ringan pada kulit, dapat mengurangkan kulit yang keletihan dan gabungan oil & water balance dalam mengunci essence pada kulit.




Cara Menggunakan 

- picitkan beberapa titik iris water like oil di tapak tangan, gosok kan produk menggunakan kedua dua tapak tangan hingga terhasil microbubble
- sapukan di wajah dan gunakan tapak tangan untuk mengurutkan wajah supaya produk cepat menyerap ke kulit


REVIEW : sha suka sangat guna iriswater like oil ni campur dengan foundation! memang makeup sha akan nampak smooth dan tak cakey langsung, dan makeup tahan lama! selain tu sha juga gunakan kat hujung rambut, and yayyy hujung rambut dah tak rosak!!

 

UNTUK MAKLUMAT LANJUT DAN PEMBELIAN :-


Beli disini :- ELLE SKINCARE IRIS WATER LIKE OIL




2/26/2019

PELBAGAI JENIS SNACK DARIPADA KINTRY.CO

by , in

Assalamualaikum

PELBAGAI JENIS SNACK  DARIPADA KINTRY.CO | Hi korang! OMAIGAD IM SO EXCITED FOR THIS!!!!! siapa kat sini yang suka mengunyah macam sha? pantang takda kerja memang kerja nak mengunyah haha pastu bising badan naik -_- ok meh nak memperkenalkan kat korang snack daripada Kintry.co 


kalau korang nak tau, kintry.co ni bermula dengan seorang ibu yang suka menyediakan goodies untuk gadis kecilnya. Disebabkan si ibu menghargai makanan, minda yang ingin tahu dan cinta pada penciptaan, dia mengasaskan syarikat ini dan yang lain, seperti yang mereka katakan, iainya lazat.

PRODUK DARIPADA KINTRY.CO

setakat masa ini, kintry.co mempunyai 4 jenis snack yang berlainan perisa dan kintry.co juga menyediakan pack untuk chrismas dan jugak combo untuk CNY - dimana combo & pack ini sesuai untuk dijadikan sebagai buah tangan ataupun hadiah. mesti tertanya tanya kan ada perisa apa hikhik so ini senarai snack yang ada di kintry.co


🙋 Salted Egg Yolk Crisps (addictive)
🙋 Pandan Gula Melaka Granola (tastes like cendol!)
🙋 Salted Caramel Granola (sweet & salty)
🙋 Oat Choc Chip Cookies (healthy and super popular with kids)





dan korang juga akan dapat

set of 5 Ang Paos (super cute ones 😻) & paper bag


kalau korang tanya yang mana satu sha suka, ofcos la sha suka yang cookies tu! i mean paling suka hihi sebab sha memang suka chocolate tapi semua ni sha suka haha sepaket tak cukup gais :') i need moreeee! oh ya sebelum terlupa sha akan buat satu GA dimana korang pun berpeluang untuk rasa snack ni jugak yayyyyy!



UNTUK MAKLUMAT LANJUT DAN PEMBELIAN 

Website : https://kintry.co/
FB : KintryCo
IG : kintryco



2/25/2019

LIRIK LAGU KISAH CINTA KITA | HAFIZ SUIP (OST DIA MENANTU RAHSIA)

by , in


LIRIK LAGU KISAH CINTA KITA | HAFIZ SUIP

kan ku cerita
pada semua kisah cinta antara kau dan ku
agar semua tahu 
dan tak akan dekati dirimu

andainya mampu kan ku ukir 
nama mu dan nama ku dibulan 
agar satu dunia 
melihat 
restui cinta kita 

aku selalu tersenyum 
bayangkan kita hidup berdua 
berjalan berpegangan tangan 
takkan kau lepaskan 

tiba waktu nya nanti 
kan ku cerita pada dunia 
yang kau telah pun 
jadi milikku buat selamanya 

ku pernah rasa 
kau kan pergi tinggalkan diriku sendiri 
kan ku seru dunia 
berdoa kau kembali pada diriku 

aku selalu tersenyum 
bayangkan kita hidup berdua 
berjalan berpegangan tangan 
takkan kau lepaskan 

tiba waktu nya nanti 
kan ku cerita pada dunia 
yang kau telah pun 
jadi milikku 
buat selamanya 

kisah cinta kau dan aku 
kisah cinta kau dan aku 
kisah cinta 
kekal selamanya

aku selalu tersenyum 
bayangkan kita hidup berdua 
berjalan berpegangan tangan 
takkan kau lepaskan 

tiba waktu nya nanti 
kan ku cerita pada dunia 
yang kau telah pun 
jadi milikku 
buat selamanya
2/25/2019

KFC GHOST PEPPER? BERHANTU SANGAT KE?

by , in

Assalamualaikum

KFC GHOST PEPPER? BERHANTU SANGAT KE? | hi korang! menu baru di KFC? haruslah dicuba walaupun sekali hahaha semalam nampak iklan baru kat TV pasal KFC pastu bangun pagi tadi duk fikir nak gi beli ke tak, since tak kerja ni kan nak makan luar wajib la pikir banyak kali.


KFC GHOST PEPPER

mula mula dengar nama menu baru ni macam takut takut je haha yela kan ghost = hantu kan? masa nak gi beli tu duk fikir macam mana kalau pedas (takboleh makan pedas langsung) macam mana kalau sakit perut lepas makan hahaha banyak betul benda difikiran masa otw nak pi beli tu tapi bila sampai ja depan KFC nampak banner menu baru terus masuk dan beli :p


HARGA KFC GHOST PEPPER

💣 A'la carte ; RM 10.90
💣 Combo ; RM 14.90
💣 Box Meal ; RM 18.90

disebabkan masa pi beli ni waktu tengahari, mulut nak try menu baru tapi kepala duk pikiaq pasal ayam hahaha letih la jadi seorang sapikah ni, jadinya ambik yang box meal tu. air pun tak tukar kalini, selalu pi KFC ambik milo la weh hahaha teringin nak minum air mirinda pulak. so dalam box meal tu ada macam dalam gambar ; air mirinda, ayam seketul, fries & ghost pepper.




comel gila roti dia warna rosegold gitu hahaha! KFC yang sha selalu pergi ni jarang la dapat ayam kecik kalau menu menu macam ni. hahaha so ayam tu memang ok sangat. cuma.....


SAYUR TAKBOLEH BESAR LAGI KEEE! hahahahaha takleh brain betul tengok sayur dia, ataupun memang menu dia wajib sayur besar macam ni tapi tak kisah sangat, nak makan makan taknak letak tepi kan? cuma macam lawak sebab potong besar besar :p



MY REVIEW ; roti dia okay, lembut gila. tetiba rasa roti burger pun sedap???? hahaha ayam pulak besar, i like! sayur tu je hahaha biarlah tak penting. cuma masih mencari kat mana GHOST PEPPER dia? ingatkan pedas sangat hahaha ke menghantui sampai rasa nak makan lagi esok (eh). kalau korang nak tau, burger ni tak pedas langsung, sapa tak suka pedas tu ha elok la makan ni hikhik. repeat? YESSSSSSS tunggu nazirah balik!

*sorry but im KFC lover T___T









2/24/2019

SIMPLE LOOK MAKEUP USING ALTHEA MAKEUP BOX

by , in

Assalamualaikum

SIMPLE LOOK MAKEUP  USING ALTHEA MAKEUP BOX | hi korang! omgggg sapikah buang tabiat ke apa ni nak cakap pasal makeup? hahahaha korang jangan lupa baca sampai habis tau :P 


kejap, Althea? makeup? Althea dah ada makeup? YESSSSS GURLLLLL ALTHEA DAH ADA RANGKAIAN MAKEUP SEKARANG! Althea tu apa? ok Althea ni laman web yang menjual produk produk kecantikan dan juga alat solekan dan sekarang Althea dah keluarkan beberapa produk sendiri tau! 

BARISAN BARISAN PRODUK BARU DI ALTHEA


1. SKIN RELIEF SPOT FILM GEL



ada jerawat la tapi nak makeup, cemana eh? karang kalau makeup jugak mesti makeup taksmooth. chill girls, jangan risau. guna je Spot Film Gel ni, sebab apa kena guna Spot Gel ni ;- dapat merawat tempat jerawat yang kering hingga ke lapisan kulit, mengandungi minyak pokok teh, centella dan ekstrak daun pinus & dapat membuat kulit menjadi licin serta terlindung - memang sesuai untuk makeup!


cara menggunakan Skin Relief Spot Film Gel

- pastikan kulit muka korang bersih sebelum menggunakan spot film gel ni.
- picit sedikit produk ke hujung jari (yang dah dibersihkan)
- sapukan produk ke kawasan kulit yang PERLU SAHAJA secara nipis

MY REVIEW : pada sha bagus juga produk ni wujud hikhik, memang muka ni tak selalu ada jerawat tapi ada masanya jerawat naik. memang lepas apply produk ni, bukan saja buat makeup jadi smooth tapi juga buatkan jerawat sha cepat kecut so ilike!!!!! 4.5/5


2. FLAWLESS CREAMY CONCEALER


to be honest sha bukan sejenis yang suka gunakan concealer, tapi bila cuba concealer ni memang terus in love! boleh buat pakai hari hari pulak tu. thankyou also to Althea sebab buat shade dari cerah sampai shade sesuai dengan kulit iolls hikhik


concealer ni ada 4 shade (dari atas) iaitu ;-

💮 #01 Vanilla 
💮 #02 Ginger
💮 #03 Honey
💮 #04 Mocha


cara menggunakan Flawless Creamy Concealer

- pilih shade yang sesuai dengan warna kulit korang
- dot dot kan kat tempat yang perlu (bawah mata, batang hidung, dahi, dagu, atas bibir mulut & juga tempat tempat yang nak di tutup)
- blend dengan sponge or brush

MY REVIEW : sha guna shade yang paling darker tapi tak tau kenapa dalam video ni nampak macam cerah hoho. suka gila dengan concealer ni sebab senang nak blend uolls dan yang paling penting tak bercapuk dan harga pun murah je hiks! 4.9/5


3. EYE PALETTE SUNRISE & MOONRISE - BCLXALTHEA


ok masa dapat ni sha jerit hahahaha omg cantik gila uolls warna eyeshadow ni T___T sebenarnya sha memang teringin nak pakai eyeshadow tapi i is tak reti at all! sumpah tak reti tapi kalini sha cuba jugak hahaha walaupun taksama kiri kanan :P


cara menggunakan Eye Palette Sunrise & Moonrise BCLxAlthea

1. pilih je mana mana warna yang korang nak letak pastu letakkan kat kelopak mata
2. blend & settle


MY REVIEW : sha ni jenis tak berapa minat kalau warna wow wow gitu haha sebab rasa tak selesa so sha pilih tiga color kat atas untuk mata sha, yang best pasal eyeshadow ni pigmented gila! sekali sapu zupppppp melekat kat kelopak mata haha! 5/5



4. SPOTLIGHT EYE GLITTER


ni memang first time guna produk ni, takpernah pernah membeli produk ni haha pastu first time guna taktau nak letak mana hahaha sudah, mula mula ingt nak letak kat kelopak mata tapi jadi tak cantik sebab kelopak mata sha jenis kecik hahaha! 


eye glitter ni ada dua pilihan warna iaitu :-

💮 #01 Gold Light
💮 #02 Pink Light


cara menggunakan Spotlight Eye Glitter

-sapukan kat mana mana bahagian mata yang korang nak guna applicator yang ada tu
- tunggu sampai kering


 MY REVIEW : sha guna yang warna gold. senang nak guna sebab ada applicator tu, brush dia lembut dan kecik je. reason letak kat mata macam atas ni sebab nak buat mata nampak besar gitu. 4/5



5. WATERCOLOR CREAM TINT


kalau korang nak tau, sha ni memang gila dengan namanya produk berkenaan lip hahaha. lipstick sha penuh dah rak tapi masuk watson masih mau beli :') jadinya bila dapat 4 color liptint ni aaaaaaaaa imma happy girl in the happy world hahaha. basically, cream tint ni la FAVORITE produk antara semua semua ni hikhik


Watercolor Cream Tint ni ada 4 warna iaitu :-

💮 #01 Plum Cream
💮 #02 Strawberry Cream
💮 #03 Peach Cream
💮 #04 Marron Cream


cara menggunakan Watercolor Cream Tint

* sebagai blusher (using #03 peach cream)
- sapukan beberapa dot cream tint di pipi dan hidung
- blend guna sponge

* sebagai lipstick (using #04 marron cream)
- sapukan di bibir & ratakan

MY REVIEW : color cream tint ni memang betul betul cantik! sumpah weh semua cantik dan semua ni korang boleh jadikan eyeshadow, blusher & also lipstick! yang pentingkan color dia tahan lama, kalau makan pastu takyah reapply pun masih cantik warna kat bibir! 5/5!


selepas penat berhempas pulas~


pada sha la kan, kalau korang nak gi travel ke apa korang memang boleh bawak je produk produk ni sebab concealer boleh juga dijadikan penganti foundation, watercolor cream boleh dijadikan eyeshadow, blusher & lipstick. nampak tak mudahnya nak cantik? :P lagipun semua produk produk ni ringan je, senang cakap memang muat elok dengan korang punya beg hehe. kat mana nak beli? mestilah kat website Althea 👇👇👇

Instagram : @altheakorea
Facebook : Althea Malaysia




#AltheaKorea #AltheaAngels #AltheaMakeUp
2/24/2019

LIRIK LAGU MYMUNA | SANTESH

by , in




LIRIK LAGU MYMUNA | SANTESH

Mymuna...Mymuna...
Buah hatiku cantik menawan
Mymuna...Mymuna...
Manis paras rupamu ayu jelita

Mymuna...Mymuna...
Wajahmu selalu aku terbayang
Mymuna...Mymuna...
Yang selalu ku rindu di saat ku jauh

Siang aku terbayang
Malam terkenang kenang
Engkau yang aku sayang
Membuat hatiku tenang

Semenjak kau hadir dihidup ini
Kau lah bidadari yang menghibur hati
Gelak tangismu bagai irama murni
Tanpamu sehari hidup sungguh sunyi

Mymuna...Mymuna...
Anak amalina
Mymuna...Mymuna...
Buah hati kita

Semenjak kau hadir dihidup ini
Kau lah bidadari yang menghibur hati
Gelak tangismu bagai irama murni
Tanpamu sehari hidup sungguh sunyi

Mymuna
Anak amalina
Mymuna...Mymuna...
Buah hati kita

Mymuna...Mymuna...
Anak amalina
Mymuna...Mymuna...
Buah hati kita

Mymuna...Mymuna...
Kelak bila kau telah dewasa
Mymuna...Mymuna...
Pelihara cinta hingga ke hujung nyawa

Sebesar kasih ku kepada dirimu
Jagalah imanmu
Jagalah hatiku
Mymuna...Mymuna...

Mymuna oh Mymuna
2/23/2019

AISKRIM DURIAN? MENYESAL TRY!

by , in

Assalamualaikum

AISKRIM DURIAN? MENYESAL TRY! | hi! lamanya tak cerita pasal makan hahaha memang banyak pun makan tapi malas nau nak update kat blog haha biasanya saya hanya manusia biasa, kalau ada mood nak berblogging tu hari hari weh update, hari hari ada ja benda nak cerita tapi bila dah takdak mood nak bukak chrome pun malas -__- 


so nak dijadikan cerita, taktau la kenapa dua tiga hari ni duk craving ais krim hahaha padahal pagi tadi dah makan dah aiskrim dengan si supina tu, pastu tengahari gitu ha mula la nak cari lagi aiskrim. mungkin salah satu sebab jadi macam ni sebab cuaca panas kot, sha sampaikan kadang kadang tak boleh telan nasi sebab rasa tak sedap tekak :( dipendekkan cerita, tadi masuk kedai nak cari aiskrim favorite sha tapi takda :( then nampak aiskrim durian!!!!!

AIS KRIM PERISA DURIAN DENGAN WAFER 



packaging macam tak menarik sangat kan? tapi dah cukup menarik buat sha beli aiskrim ni hshshshs memang nampak durian eh durian durian? beli terus :p lepas beli tu takbalik lagi, haha pi beli teh ais, kuih apa semua dulu baru balik rumah dan bila balik tu ha tengok la gambar kat atas, tak cair sangat kan? siap boleh ambik gambar dulu keh keh



tadaaaa tak berapa menarik! tapi sedap baq hang! hahaha taktau la kenapa beli satu ja T___T benda yang sedap ni selalu beli sikit hahahahahaha pastu bila benda tak sedap mesti terbeli banyak kan? makan ais krim ni tadi kat luar rumah ja tak sempat dah nak masuk dalam rumah haha dengan kat luar angin sepoi sepoi + panas :3 sedap ke tak aiskrim ni yang menyesal tu?


KENAPA I BARU TAHU YANG AIS KRIM NI WUJUD????????? weh sedap gila!!!!!!!! walaupun wafer tu dah tak crunchy gitu hahahaha tapi sedapppppppp! ais krim dia tu ya Allah, rasa macam makan durian bebetul (eh) memang pasni kalau pergi lagi kedai tu memang repeat ais krim ni jelah hahaha rasanya kan ada lagi adik beradik aiskrim ni, packaging warna purple. taktahu la yang itu perisa apa sebab yang ini dah curi hati saya 😘😘 harga pun murah je ; RM 1.50! 

korang dah try ke aiskrim ni? ke sha yang terlepas bas 😂😂😂😂




My Instagram