PROF HARIZ INTERNET MARKETING BY POLICYSTREET


Assalamualaikum 

PROF HARIZ INTERNET MARKETING BY POLICYSTREET | Siapakah Prof Hariz? Prof Hariz atau nama sebenarnya Ridhauddin Hariz ialah salah seorang Internet Marketing Malaysia. Beliau berasal dari Permatang Pauh Pulau Pinang. Beliau merupakan anak sulung daripada tiga adik beradik. Beliau adalah anak sulung yang sangat tabah kerana telah kehilangan ayah tercinta ketika umur beliau 3 bulan. 


Prof Hariz merupakan pemegang Diploma Sistem Komputer dari Kolej ADTEC Melaka dan semenjak itulah beliau menceburkan diri dalam bidang komputer dan Internet. Prof Hariz seterusnya melangkah ke alam pekerjaan di dalam bidang online marketing dan pemasaran secara atas talian. Bermula daripada tahun 2014, Prof Hariz menubuhkan syarikat sendiri iaitu PH ProjectBase Resources dan dari situ beliau berkecimpung dengan kaedah pemasaran secara atas talian menggunakan media sosial, strategi pemasaran menggunakan email, Google Analytics, Search Engine Optimization atau SEO, rekabentuk laman web dan juga pemasaran melalui konsep funnel marketing. Sejak dari itu, beliau telah membantu ramai peniaga serta syarikat-syarikat dalam menambahbaik strategi pemasaran diatas talian.

Pengalaman beliau yang mendalam dalam SEO membuatkan Prof Hariz dilamar oleh syarikat Exabytes Group Sendirian Berhad pada dua tahun lalu dan dipertanggungjawab untuk  menjana idea-idea baru serta menerokai strategi-strategi pemasaran yang inovatif menggunakan teknologi internet yang terkini, seperti penghasilan laman web, blog, komuniti media sosial dan juga kaedah-kaedah komunikasi yang lain. 

Selepas berhempas pulas bersama Exabytes, tahun ini pada tahun 2017 beliau sekali lagi dimurahkan rezeki beliau untuk menjawat jawatan yang lebih tinggi di syarikat As White Global Sdn Bhd sebagai Penasihat SEO. Prof Hariz kali ini memegang jawatan dan tanggungjawab yang besar hinggalah melibatkan diri dengan klien-klien dari Australia, US, UK, Singapore dan Germany. Sebagai Penasihat SEO yang terkemuka di Malaysia, beliau dipertanggungjawab untuk menyediakan perkhidmatan SEO kepada klien-klien tidak kira di Malaysia mahupun di luar negara.

Prof Hariz, Online Marketing Specialist atau pakar dalam SEO dan pemasaran atas talian adalah gelaran yang diberikan oleh rakan-rakan serta kenalan kerana pencapaian beliau telah mencapai ke tahap yang sangat membanggakan.  Kini beliau dikenali sebagai Prof Hariz ataupun Tuan Hariz.


Untuk yang tidak mengenali lagi siapa Prof Hariz, berikut adalah pencapaian beliau sepanjang beliau berada di dalam bidang Internet Marketing.

PENCAPAIAN PROF HARIZ


Menganjurkan Program Diet Bersama Utusan Malaysia Pada Bulan Ogos 2014 Dengan Program “Prof Hariz Kongsi Tips Kurus” Yang Melibatkan Seramai 500 Peserta Di Seluruh Malaysia Secara Online

Mendapat Pengiktirafan Sebagai Top 3 Affiliate Malaysia Oleh Infokerjaya Pada Bulan Disember 2014 Kerana Beliau Telah Berjaya Menjana Jualan Sehingga RM100,000 Dalam Masa 5 Bulan Melalui Penjualan Ebook Kerjaya, Serta Membantu Calon-Calon Menduduki Peperiksaan Online Dan Temuduga SPA

Menganjurkan Seminar Buat Duit Affiliate Dengan Blog Di Karangkraf Pada Disember 2014 Di Mana Beliau Berkongsi Pengalaman Beliau Menjejaki Dunia Perniagaan Secara Affiliate Di Mana Beliau Dapat Menjana Puluhan Ribu Ringgit Dalam Tempoh Masa Yang Singkat

Menganjurkan Pelbagai Bengkel-Bengkel Dan Seminar-Seminar, Antaranya:
          -  Bengkel / Seminar Bertajuk: Buat Duit Dengan Blog Di Politeknik Seberang Perai, Pada                        Mac 2015
          -   Bengkel Affiliate Ninja Pada April 2015
          -   Bengkel Email Marketing Pada Jun 2015
          -   Private Group Coaching Bersama Shaklee Malaysia Pada Disember 2015, Untuk Membuat                  Strategi Penjualan Sebanyak RM10 Juta Pada Tahun 2016

Bekerjasama Dengan Irfan Khairi Pada Februari 2016 Dalam Seminar Khusus Bagi Peniaga-Peniaga Dalam Membuat Penjualan Dengan Blog

Menganjurkan Private Coaching Group 365 - Bagaimana Jana Pendapatan 4 Angka Dengan Blog Pada Ogos 2016 Bersama 40 Orang Suri Rumah, Hasil Daripada Itu Program Ini Berjaya Membantu 10 Orang Suri Rumah Untuk Menjana Pendapatan Sekitar RM10,000 Sebulan Secara Konsisten

Ditemuramah Oleh Astro Awani Pada Disember 2016 Dengan Memberikan Pandangan Beliau Berkenaan Dengan Potensi Digital Ekonomi Untuk Negara Malaysia Pada Masa Yang Sama Jack Ma (Pengasas Dan Tuan Punya Syarikat Gergasi Alibaba Group Of Companies) Telah Dilantik Sebagai Penasihat Ekonomi Digital Kerajaan Malaysia.

SERVIS YANG DITAWARKAN OLEH PROF HARIZ SEBAGAI INTERNET MARKETING MALAYSIA

Sebelum itu, disini sha ingin terangkan sedikit mengenai INTERNET MARKETING. Apa itu internet marketing? 


Internet marketing atau juga dikenali sebagai pemasaran dalam talian, ialah proses mempromosikan jenama, produk atau perkhidmatan melalui Internet. Skop luasnya termasuk pemasaran e-mel, pengurusan hubungan pelanggan elektronik dan sebarang aktiviti promosi yang dilakukan melalui media tanpa wayar.

Prof Hariz menawarkan servis SEO yang mana membantu para usahawan dalam dunia perniagaan terutama membuat servis SEO untuk perniagaan secara atas talian. Bukan itu sahaja, Prof Hariz menawarkan servis review di blog beliau www.profhariz.com kepada usahawan yang ingin memperkenalkan produk mereka kepada orang ramai. Artikel review itu adalah artikel yang mempunyai unsur-unsur SEO yang mana dapat meningkatkan jualan anda kepada double dan triple daripada biasa.

 • Marketing di Google
 • Personal coaching Zero Marketing to Hero
 • Funnel Marketing
 • Review

Bagi siapa yang baru sahaja memulakan perniagaan atau sudah lama berkecimpung di dalam dunia perniagaan tetapi tidak tahu untuk membuat marketing, anda boleh menghubungi Prof Hariz sebagai penasihat anda melalui info dibawah.

INFO MENGENAI PROF HARIZ
Whatsapp : 6012-5336713


PROF HARIZ INTERNET MARKETING MALAYSIA BY POLICYSTREET

Kini Prof Hariz berkerja di salah sebuah syarikat Insurans iaitu PolicyStreet. Prof Hariz dilantik dan dipertanggungjawabkan untuk menjadi Pengurus Internet Marketing disyarikat itu. 


PolicyStreet - "Insurance for Everyone Simple. Easy. Affordable." adalah sebuah syarikat insurans yang mudah, senang dan mampu bayar. PolicyStreet lebih menumpukan kepada mereka yang memerlukan insurans seperti syarikat, universiti, usahawan, kelab kesihatan, dan macam-macam lagi kumpulan.

PolicyStreet menawarkan pelbagai jenis insurans mengikut keperluan seperti berikut :
 • Insurans Perubatan
 • Diabetes
 • Kanser
 • Kehidupan yang mampu
 • Tulang belakang
 • Bantuan jalan raya jangka pendek
 • Peralatan musik
 • Perbehentian kerja
Apa yang lebih membanggakan adalah, PolicyStreet menawarkan servis insurans untuk produk-produk yang lebih kecil antaranya ialah :
 • Keracunan makanan
 • Kerosakan rambut
 • Sewaan
 • Berbasikal
 • Keracunan alkohol
 • Menonton
 • Mendaki
 • Penyewa
 • Perlawanan bolasepak
 • Cinta
 • Peralatan musik
 • Perkahwinan
 • Majlis pengebumian
Sesiapa yang inginkan insurans bolehlah hubungi PolicyStreet, syarikat insurans yang mengambil berat tentang keperluan anda. Bersama-samalah mencipta masa depan bersama PolicyStreet.


INFO MENGENAI POLICYSTREET
Contest Cash RM1100 by PH x Emas Putih di Sponser Oleh Prof Hariz dan Emas Putih. Untuk join contest ini sila rujuk disini

15 comments:

 1. memang pernah dengar mengenai prof hariz ni.

  all the best yer dik

  ReplyDelete
 2. First time baca tentang PH ni. Hebat orangnya.

  Anyway good luck sha =)

  ReplyDelete
 3. tak pernah dengar. tapi menarik lah dia mahir bab seo semua. mmg penting kowt

  ReplyDelete
 4. Baru first time dengar pasal prof hariz ni..hebat oranga nya ya?

  ReplyDelete
 5. Pernah singgah kat blog Prof Hariz ni.. mmg hebat orgnya

  ReplyDelete
 6. so inspiring kan. singgah sini dr segmen yg sama

  ReplyDelete
 7. hye..LN dari GA yang sama..good luck dear
  http://leylanurjatiey.blogspot.my/2017/11/prof-hariz-internet-marketing-by.html

  ReplyDelete
 8. Gudluck dari GA yang sama.

  http://muslimahsejati96.blogspot.my/2017/11/prof-hariz-internet-marketing-by.html

  ReplyDelete
 9. Hi Hariz,

  The message you have welcomed here to audience was so wonderful to help them know what is the most viral things needed to promote online business on Google. Being an marketer we appreciate your stuffs which surely spread buzz among digital communities. Let's meet us for more knowledge from marketing geeks of http://www.linsad.com.my

  ReplyDelete
 10. Every week-end I used to pay a fast visit this site, because I’d like enjoyment, because this web site conations certainly fussy material. <a href="http://senuketngreview2018.com>SEnuke TNG Pro Version</a>

  ReplyDelete